top of page

Det hele startet med en mann – og et navn

Navnet Mørkere Enn Mørkest er både en lek og en hyllest. Først og fremst til vår gründer Christian Mørk, som slett ikke er så mørk som navnet skulle tilsi – men som har en dyp kjærlighet for både kaffe og musikk.

Det er også en liten nikking til det legendariske plateselskapet Blackest Ever Black – kjent for å gi ut mørk, eksperimentell musikk med en særegen karakter. For oss sier det noe om stemning, kontraster og identitet. Vi tror nemlig at kaffe og musikk hører sammen, akkurat som i kultklassikeren Coffee and Cigarettes. Det handler om rytme, tone og følelsen du sitter igjen med.

Så… hvor mørkt brenner vi egentlig?

La oss rydde opp i det først som sist:
 
Vi elsker lysbrent kaffe.
Faktisk brenner vi mye av kaffen vår lyst, for å få frem særegenhetene til hver enkelt bønne og opprinnelse – akkurat som spesialkaffe skal gjøre. Vi nørder på fermentering, terroir og cuppingsprofiler. Vi tror at god kaffe fortjener respekt og presisjon.


Men:
Vi tror også at kaffe skal smake godt. Punktum.
Derfor er vi opptatt av balanse. Det hjelper ikke at kaffen smaker som tropisk fruktsalat hvis den er sur og tynn som gammel traktekaffe. Vi vil ha kopper med kropp, sødme og personlighet – uansett hvor på brenningsskalaen vi lander.

Mørkere enn hva, egentlig?
Når vi sier Mørkere Enn Mørkest, mener vi ikke mørkere enn italiensk supermarkedskaffe.
Vi mener: Mørkere enn den aller lyseste hipsterkaffen.
Du vet, den som smaker utelukkende av rabarbra, har kroppen til en grønn te, og må drikkes med temperaturmåler og åpen sinnstilstand. Vi digger eksperimentell kaffe, vi også – men vi mener den fortsatt må være behagelig å drikke.


Vi tilpasser brenneprofilene til hvordan kaffen skal brygges:

  • Espresso? Da må det være mer utvikling, sødme og struktur.

  • Filter? Da kan vi gå lysere og lettere, og hente frem de florale, syrlige og elegante notene.

  • Trakt eller presskanne? Da tenker vi på balanse, munnfølelse og fylde.

     

Vi tror på god kaffe, godt brygget – på riktig måte.
Så hvorfor heter vi Mørkere Enn Mørkest?
Fordi det er oss.
Fordi Christian Mørk heter det han heter.
Fordi vi elsker mørk musikk og lys kaffe.
Fordi vi liker kontraster, og fordi kaffe er best når det finnes rom for personlighet – både i koppen og i navnet.
Og kanskje aller mest:
Fordi vi ikke vil være enda en anonym pose i hylla med pastellfarger og håndskrevne smakstoner.
Vi vil vekke nysgjerrighet. Og når folk først smaker kaffen – da vet de.
Vil du vite hvor mørkt vi brenner? Smak selv.
Vi lover deg kaffe med karakter, laget for å nytes – ikke bare analyseres.

Det hele startet med en mann – og et navn

Mørkere Enn Mørkest logo

Om Oss

Mørkere Enn Mørkest – Brenner vi egentlig så mørkt?

Mørkere Enn Mørkest
– Brenner vi egentlig så mørkt?

Når du hører navnet Mørkere Enn Mørkest AS, tenker du kanskje:
"Oi. Her er det kullsvart espresso som gjelder. Tjæresmak og røyksignaler."

Men sannheten er litt mer nyansert – og faktisk ganske lys.
Ja, vi heter Mørkere Enn Mørkest.
Nei, vi brenner ikke kaffen som om vi driver kullkraftverk.
Så hva handler det egentlig om?

baristascoffeedrink-grain-350-mobil.jpg
baristascoffeedrink-grain-1280-web.jpg
bottom of page